Δρ. Τριχώνας

Δρ.Τριχώνας Γεώργιος

Xειρουργός Oφθαλμίατρος

  2111186471
 contact@retinaeyeclinic.gr

Τι σημαίνει χειρουργός αμφιβληστροειδούς;

Ο  χειρουργός αμφιβληστροειδούς, είναι ένας ιατρός που έχει εξειδικευτεί στην οφθαλμολογία και μετά έχει υπο-εξειδικευτεί στις παθήσεις του υαλοειδούς του ματιού και αμφιβληστροειδούς. Ο  χειρουργός αμφιβληστροειδούς είναι πολύ εξειδικευμένος. Είναι απόφοιτος ιατρικής σχολής, έχει κάνει ειδικότητα οφθαλμολογίας στην διάρκεια της οποίας ειδικεύεται κυρίως στο χειρουργείο του καταρράκτη και μετά υπο-εξειδικεύεται στις παθήσεις του αμφιβληστροειδή και τα χειρουργεία του. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Ιατρική σχολή- 6 χρόνια
  • Ειδικότητα οφθαλμολογίας- 4 χρόνια
  • Εξειδίκευση στον αμφιβληστροειδή- 2 χρόνια

Οι περισσότεροι ειδικοί του αμφιβληστροειδούς επικεντρώνουν την πρακτική τους αποκλειστικά στη διάγνωση και τη θεραπεία καταστάσεων και ασθενειών του αμφιβληστροειδούς. Συνήθως βλέπουν ασθενείς που έχουν παραπεμφθεί από γενικό οφθαλμίατρο που έχει εντοπίσει μια πιθανώς σοβαρή ασθένεια του αμφιβληστροειδή. Οι ειδικοί του αμφιβληστροειδούς είναι εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι στη χρήση προηγμένων εργαλείων και εξοπλισμού για τη διάγνωση προβλημάτων.

Τι περιστατικά αναλαμβάνει ο χειρουργός αμφιβληστροειδούς;

Ο  χειρουργός αμφιβληστροειδούς μπορεί να διαγνώσει παθήσεις του υαλοειδούς και αμφιβληστροειδούς μέσα από λεπτομερή κλινική εξέταση με ειδικούς φακούς και με χρήση διαγνωστικών μηχανημάτων.

Οι χειρουργοί αμφιβληστροειδούς δουλεύουν σε ένα πολύ ευαίσθητο και λεπτό ιστό του σώματος, τον αμφιβληστροειδή. Ο αμφιβληστροειδής βρίσκεται μέσα στο μάτι και είναι προσπελάσιμος με ειδικά εργαλεία που μπαίνουν στο μάτι με μικρά τροκάρ. Μικροσκόπια και laser χρησιμοποιούνται από τον ιατρό πολύ συχνά τόσο στην κλινική όσο και στο χειρουργείο και είναι ζωτικής σημασίας για την θεραπεία παθήσεων του αμφιβληστροειδούς.

Οι εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο εύρος παθήσεων του αμφιβληστροειδούς από ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, απόφραξη φλέβας και διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια μέχρι χειρουργικά περιστατικά όπως αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, μεμβράνη και οπή αμφιβληστροειδούς.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γεώργιος Τριχώνας

Ο Τριχώνας Γεώργιος, είναι χειρουργός οφθαλμίατρος, εξειδικευμένος στις παθήσεις υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς. Ο ιατρός έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής οφθαλμολογίας του πανεπιστημίου Case Western Reserve University και διευθυντής του τμήματος αμφιβληστροειδούς του University Hospitals, Cleveland Medical Center,  USA. Επίσης ο ιατρός έχει ειδικευτεί στην οφθαλμολογία στο Cleveland Clinic Foundation (CCF) και είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής Ακαδημίας της Οφθαλμολογίας (American Board of Ophthalmology-ABO-Certified).

Ο Δρ. Γεώργιος Τριχώνας είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος χειρουργός αμφιβληστροειδούς. Από την πολυετή εμπειρία του στο εξωτερικό,  έχει μοναδικά προσόντα στη διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων που επηρεάζουν το πίσω μέρος του ματιού, συμπεριλαμβανομένης της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς.

Επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμίατρο για μία εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία του προβλήματός σας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ